Projecten

Abstracte Kerstbomen    Ten behoeve van een decoratieve aankleding voor een kerstbijeenkomst zijn er 2D/3D bomen geproduceerd uit isolatieplaten. Belangrijk bij dit project was de zeer beperkte opbouwtijd. De bomen hebben een houten basis waarin de verlichting is gemonteerd en zijn voorzien van reflecterende draden die voor een extra ruimtelijk effect zorgen. Als kers op de taart is er een piek in de vorm van een kleine spiegelbol aangebracht.  Ze kunnen altijd nog een 2e leven krijgen op een dance festival… met een beetje fantasie natuurlijk!

Vals van Boxtheater    Het box theater heeft een project in de werkplaats gerealiseerd. Dit hield in een dialoog tussen 2 mensen die vanuit 2 uithoeken gaandeweg ontdekten dat ze nader tot elkaar stonden dan ze eerder hadden aangenomen. Een pittig stuk wat middels een after party toch een happy end kreeg. Na de voorstelling was er een borrel ondersteund door live muziek. Iets wat wel vaker voor komt in de werkplaats.

Audiovisuele Piano   Geinspireerd op het eerste piano project is de onderstaande variant ontstaan.  Hierbij wordt er wederom begonnen met het ontmantelen ( ontheiligen) van een oude piano. vervolgens zijn de toetsen aangepast en is er een electriche flatscreen lift ingebouwd. De piano heeft een andere look gekregen en hiermee heb je uiteindelijk een verrassend presentatie meubel wat verzekerd is van een glimlach van de toeschouwers.  

3D  logo   DHierbij een alternatieve methode om een driedimensionaal logo of beeld te maken. Zoals iedereen wel weet kun je dit tegenwoordig op 2D en 3D freesmachines laten produceren. Hieronder een aloude methode om eenvoudig zoiets te maken. Kost wel iets meer moeite maar is uiteindelijk wel veel goedkoper.

“Snelgroeiende” boom     Voor een opdrachtgever werd in een week tijd een snelgroeiende boom gemaakt. De boom moest eenvoudig en zonder gereedschap in en uit elkaar worden kunnen worden gehaald. Een metalen basisframe werd bekleed met een houten raamwerk en voorzien van gaas en PU shuim. De takken werden gemonteerd aan de stalen staven die de verbinding maken met de stam van de boom. Nadat alles was uitgehard kon het geheel in de juiste vorm worden gesneden en werd hierop een finale coating aangebracht. Ten behoeve van transport werd er tenslotte een kist gefabriceerd waarmee alles veilig kon worden getransporteerd.
Project  boot    Al geruime tijd ligt deze Formosa Klipper in de werkplaats. Wat eerst een wrak was is langzaam getransformeerd naar een boot waar de wereld zeeen weer mee kunnen worden bevaren. Op de foto’s is een beetje te zien wat er zo allemaal aan gebeurd is. Eigenlijk is alles wel vervangen of gerepareerd. We bereiden ons nu voor op de laatste fase waarna de te waterlating gepland kan worden. Ook hier hebben we al vele nieuwe datums voor gepland…. De aanhouder wint! zullen we maar zeggen.
South piano     Wat is er mooier als spelen op een echte piano. Niet alleen voor de looks, maar ook voor het manuele gevoel. Dat was het uitgangspunt om een oude piano om te bouwen naar een digitale piano. Hiermee heb de uitstraling die het instrument verdient, maar behoudt je ook de mogelijkheid om hem te kunnen transporteren.